Nesimtire fara margini

Probabil va intrebati de ce tocmai aceste titlu,ce reprezinta?Va spun eu ce reprezinta:lumea in care traim!Suntem invadati de aceasta nesimtire zilnic!
Daca ar fi sa pun un diagnostic pe tara asta,cu siguranta acela ar fi de nesimtire!

Ca sa stiti de la ce m-am pornit am sa va dau un mic exemplu,ce mi s-a intamplat azi:eram cu o colega la un festival si ne asteptam randul(de vreo juma' de ora)si la un moment,cum stateam noi frumusel,se baga una in fata(cu inca nush cate prietene pupincuriste,ca altfel n-am cum sa le zic,la cum se manifestau)..nah..am crezut ca o sa astepte,ca doar a vazut ca noi eram inainte si stateam acolo de cand lumea,asa ca pana aici toate bune si frumoase..la un moment dat,cand sa ne vina randul,respectiva parca ar fi vrut sa se bage in fata..ei atunci normal ca am inaintat ca eu urmam!Vai draga,a tulit-o repede,tafnindu-se cu amicele ei de barfa(la vreo cativa pasi distanta)ca vai m-am bagat eu in fata!Am simtit ca ma iau toti dracii si m-am intors sa-i zic vreo doua da' deja disparuse prin multime(si sa fac circ acolo,ca o cata,nu era o optiune;totusi merita vreo doua vorbe de 'duh').
Asa ca m-am gandit:cum poti domle sa fii atat de prost in viata?!Stiu ca in asemenea situatii educatia e de vina,da' totusi,chiar daca nu ti s-a spus la viata ta sa te simti oleaca,exista si autoeducare fratilor!Cei care se simt cu musca pe caciula,educati-va singuri daca parintii nu o fac!Tine de bun simt,oleaca de obraz acolo nu strica niciodata!Mai degraba ai de pierdut daca ai obrazul 'gros' si nu-ti stii locul in societate,cand trebuie sa vorbesti si cum trebuie sa vorbesti!Nu vreau sa fac acuma educatie,dar astea sunt chestii elementare,cu care te intalnesti zilnic(de exemplu,stand la rand la o paine sau luand parte la o conversatie,doar n-ai sa te bagi in fata peste om).
Sunt o fire mai impulsiva si tocmai de aceea ma revolt de cate ori am parte de asemenea manifestatii din partea altora.Asa cum astept si eu,asa cum am si eu rabdare,asa pot avea si altii si refuz sa aud replica "vai nu toti suntem la fel,nu toti putem avea asa rabdare" sau mai stiu eu ce alte scuze ipocrite.
Lumea asta a uitat ce inseamna respectul fata de altii,si chiar fata de sine!Sa fii un om cu bun simt in zilele noastre devine o raritate!Ar fi n cazuri de nesimtire pe care le-am vazut/auzit de-a lungu' timpului si ma intreb in sinea mea:bai,oare astia nu-si dau seama ca nesimtirea se molipseste si ar s-o pateasca si ei la un moment dat?Mi-am dat seama ca nesimtirea consta,in majoritatea cazurilor,in prostie,asa ca...cam greu...eh...
Nesimtirea e in floare,unde vom ajunge oare?

10 comentarii:

Lor3dana spunea...

Scumpa mea coleguta , in primul rand, pitipoanca punk-erita nu era de cand noi asteptam la rand . Noi aveam vreo juma' de ora de cand asteptam sa ne vina randul ( desi din pacate nu s-a mai intamplat ; nu-i nimic, anul urmator se va intampla ;) ) cand s-a trezit si madam cu tot cardul ei. Chestia e ca nu prea ai ce sa le faci oamenilor ca ea . E plina tara de lepre de genul asta , si nu numai . Pe mine, cel putin, nu ma mai surprinde absolut nimic . Asta e R(r)omanica noastra, cu (r)romanii ei . Nu stiu daca o reuseasca cineva sa ne scoata din starea asta latenta de nesimtire spre moarte cerebrala. Romanul este muuult prea dispus la scandaluri, rautati, barfe, jigniri etc. ,ca sa isi mai aduca aminte din cand in cand ca daca vrei sa fii respectat trebuie sa respecti si tu la randul tau .
Faina si rima din intrebarea de sfarsit =)) nush dak ai formulat-o intentionat , sau pur si simplu s-a nimerit sa fie, dar ti-a iesit :)) . Unde vom ajunge ?! Nicaieri ! Vom sta inerti, spectatori la ceea ce ni se intampla ! ( e cam greu sa stai tu ca om civilizat sa educi si pe ceilalti . Asta o ai din primii ani de viata ( aca e sa o ai , dak nu , e cam grei sa te autoeduci , din moment ce tu nu stii ce-i aia "educatie/civilizatie etc ) .
Hai te-am pupat cole ! :*
p.s. :[ scz pt comentariul kilometric :-s -)) ]

Bogdan Epureanu spunea...

Atata timp cat vor exista oameni care sa nu accepte acest comportament, care sa nu le permita sa sara peste rand si care sa le dea peste nas mai exista inca sperante ca se vor corecta...

Roxanel spunea...

Lore: doar ma stii;;)a vorbit poeta din mine:));))Revenind,prostia a existat dintotdeauna si nu cred ca se va eradica intr-un viitor apropiat;asta e lumea in care traim si care va exista atata timp cat 'organele de simt' vor deveni imune la unele persoane...:*
Bogdan E.: sunt de acord cu tine,de obicei le scot ochii nesimtitilor,dar unii pot fi de o nesimtire crasa asa ca sunt slabe sanse in cazul lor;nu cred ca vom scapa vreodata de nesimtire,dat fiind faptul ca chiar si cele mai civilizate tari,care se lauda ca sunt oameni cu bun simt,au asemenea specimene.Dupa cum se spune:"speranta moare ultima"...

.miss bee spunea...

Heh,într-o societate de doi lei, trebuie să ai caracter ... mare caracter, să te păstrezi şi tu "curat". Cred că fiecare din noi a dat peste nesimţiţi din ăştia, şi e suficient să fie unul aşa, că se activează imediat efectul de turmă. E ca un cerc vicios, dacă se bagă unul în faţă la coada la pâine, se mai bagă încă 2 pentru că lor nu le convine să stea 30 de minute şi să vină un şmecheraş să stea 5 minute şi să plece cu ... o pâine.
Mentalitate de oameni încuiaţi, n-ai ce face decât sa ignori.

Roxanel spunea...

.miss bee: cata dreptate ai:))Nesimtirea e ca cascatul:molipsitoare,dupa cum am mai zis(casca unu' si imediat casca altul care l-a vazut);se pare ca lumea se da dupa lume,iar cand vine vorba de prostii,ele intra cel mai usor in mintea si comportamentul omului..trist,dar adevarat...

Bogdan Epureanu spunea...

Da, orice padure are si uscaturi; problema este sa nu lasam aceste uscaturi sa devina majoritare, pentru ca atunci chiar am avea o problema.

RADU spunea...

Da"ca ca"scatul e ca nesimtirea, atunci "ca ca"cofonia ce-i?(pentru Roxanel)
P.S. > SPER SA NU TE SIMTI JIGNITA!

Roxanel spunea...

:))Stai linistit ca nu ma simt jignita in nici un mod!Stiu si eu ce e cacofonia,doar ca ma enerveaza sa pun mereu virgula intre ele.Am considerat ca aici pot scrie cum vreau eu,doar pentru asta exista blogurile.Bineinteles ca la scoala,in scris,si chiar si in vorbit,pun aceasta virgula,pentru care tu te-ai simtit atat de nevoit sa-mi atragi atentia,asa ca sa nu ma consideri vreo analfabeta draga:))Nu vreau sa modific gramatica in nici un fel:P Probabil ai un simt al limbii romane foarte dezvoltat si nah,nu te-ai putut abtine..ce sa-i faci..te inteleg:))Oricum,ms de vizita:)

Bogdan Epureanu spunea...

In general eu evit aceste formulari complet de exemplu in acest caz as fi folosit "ca si cascatul"; insa ai dreptate, e blogul tau, e casuta ta pe Internet si e de prost gust sa vina cineva si sa inceapa sa-ti dea lectii de gramatica.

Roxanel spunea...

Dupa cum zic de nenumarate ori,scrie si in profilul meu,nimeni nu-i perfect si are voie sa mai greseasca!Si eu incerc sa evit aceste formulari,dar mi se mai intampla si mie,ca doar sunt om!Ceea ce mi s-a parut interesant de observat este ca lumea tinda sa vada imediat un defect/o greseala si sa-l/s-o critice intr-o secunda;lucrurile bune sunt mai greu de observat!Si mie mi s-a parut de prost gust observatia,eu nu am criticat pana acum pe nimeni referitor la modul cum scrie,dar macar omul a citit tot si a citit cu atentie din moment ce a observat greseala:)):P
PS:Cum eu nu m-am suparat,nici tu sa nu te superi Radule^_^

Trimiteți un comentariu

, , ,